OKAYAMA - De kwalificatiesesie voor de WTCC-race van Japan is voor Tom Coronel teleurstellend verlopen. De Seat-coureur kwam op het circuit van Okayama niet verder dan de zeventiende tijd.

Coronel miste door zijn lage klassering het tweede deel van de kwalificatie, waaraan enkel de coureurs met de tien beste tijden mee mogen doen.

Tijdens de laatste vrije training op zaterdag had de Huizenaar nog de snelste tijd op de klokken gezet. Coronel klaagde na afloop van die sessie wel over de hoge bandenslijtage van zijn Seat Leon.

"Ik was te voorzichtig, wilde niet teveel van mijn banden vragen", verklaarde Coronel na afloop van de kwalificatie tegenover NUsport. "En tijdens mijn tweede poging had ik last van een van de Chevrolets. Toen was het klaar."

Voorwielaandrijving

Het rubber onder de voorwielaangedreven Seat's en Chevrolets slijt op het bochtige Okayama sneller dan de banden die onder de achterwielaangedreven BMW's zijn gemonteerd.

De Brit Andy Priaulx ging met pole position aan de haal, gevolgd door zijn Braziliaanse BMW-teamgenoot Augusto Farfus. WK-leider Yvan Muller vertrekt zondag vanaf de achtste plaats aan de eerste race.

2008

Voor Coronel zijn de kansen op een goed resultaat nog niet verkeken. In 2008 won hij immers de tweede race nadat hij zich eveneens als zeventiende had gekwalificeerd.

"Het moet een puinhoop worden, dan kan er nog wel wat gebeuren", stelt hij. "Iedereen is veel te lief dit seizoen, daardoor kan ik nergens van profiteren."