MIAMI - Miami Heat heeft vrijdag (plaatselijke tijd) haar eerste wedstrijd van dit seizoen voor eigen publiek gewonnen. Na de nederlaag in het eerste duel tegen de Boston Celtics herstelde de sterrenformatie zich met een zege op Orlando Magic: 96-70.

Dwyane Wade was de grote man bij de Heat met 26 punten. Ook de nieuwe aanwinsten LeBron James en Chris Bosh hadden een aandeel in de overwinning. James maakte 15 punten en had 7 assists. Bosh voegde er 11 punten aan toe en pakte 10 rebounds.

James was tevreden met het optreden. ''Dit is wat ik en Chris voor ogen hadden toen we bij hem (Wade) in het team kwamen spelen."

"Zal het iedere avond een verschil van 26 punten worden? Nee, dit is de NBA, dat weten we, maar we hebben heel hard ons best gedaan voor de fans die zijn gekomen'', aldus James.

Gadzuric

De Boston Celtics wonnen met 105-101 van de New York Knicks. De ploeg had echter wel een onrustige aanloop naar het duel. Twee spelers, Delonte West en Von Wafer, kregen ruzie op de training.

''Er was een vechtpartij, meer zeg ik er niet over. We zullen dit verder intern oplossen'', aldus coach Doc Rivers.

De Nederlander Dan Gadzuric won met Golden State Warriors ook de tweede wedstrijd van het seizoen van de Los Angeles Clippers, 109-91. Gadzuric speelde bijna dertien minuten mee en maakte 4 punten.