AMSTERDAM - Het duurde even dit seizoen voordat Carlien Dirkse van den Heuvel op gang kwam bij SCHC. Maar tegen HGC (9-1) was de voormalige aanvaller die tegenwoordig op het middenveld speelt, eindelijk los. En zondag wacht de grote concurrent Den Bosch.

"Ik moest eerst een beetje mijn draai vinden op het middenveld", zegt Dirkse van den Heuvel, die afgelopen zondag haar eerste goal scoorde van het seizoen.

"Ik speelde de laatste acht jaar voorin. Dat is dus wel even wennen. Ik moet zeggen dat ik er in het begin eigenlijk wel wat moeite had met mijn nieuwe rol op het veld."

"Ik heb het er met de staf over gehad. Ik zat, eerlijk gezegd, niet zo heel lekker in mijn vel. Voorin wist ik wat ik moest doen. Dan gaat het vanzelf. Hoef je niet na te denken."

Verloren finale

Zo lekker was het WK voor Nederland en international Dirkse van den Heuvel immers niet verlopen met een verloren finale tegen Argentinie.

"Ik had last van een vermoeidheidsdipje. Gelukkig begrijpt coach Janneke Schopman dat ook wel. Maar nu gaat het wel lekker, ja. Ik wil ook wel echt zo spelen: lekker de spits aanspelen en er zelf dan overheen komen. Ik ben iemand die graag naar voren hockeyt."

Krachtmeting

Zondag wacht de grote krachtmeting met de regerend landskampioen Den Bosch, toevallig ook de voormalige club van Dirkse van den Heuvel.

"Ik ben benieuwd of we ons spel ook tegen Den Bosch kunnen laten zien. Het mooiste van spelen tegen Den Bosch is wel dat je weet dat er veel ruimte is op het veld. Zij vallen ook heel graag aan, net als wij."