AMSTERDAM - Voormalig international Miek van Geenhuizen, van de zomer overgekomen vanuit Laren naar Den Haag, zegt verbaasd te zijn over het plotselinge vertrek van Wessel Verhoeff als coach bij de vrouwen van Hdm.

"Tja, het is een moeilijke situatie zo kort na de start van de competitie", zegt Van Geenhuizen in een eerste reactie. "We hebben pas vijf wedstrijden gespeeld. Het is dus vrij onverwacht."

"Wessel is een aardige man en een sympathieke coach die enthousiast veel energie in de groep heeft gestoken", zegt de creatieve middenvelder. "Maar als hij vindt dat hij moet opstappen, is dat zijn keuze. Het team en ik respecteren die keuze."

"Het is nu even niet anders. Het is zaak dat we er niet te lang bij stil staan en ons op de toekomst richten. Ik ga er van uit dat het bestuur een waardige opvolger zal vinden, hoewel ook dat best lastig wordt zo vroeg in het seizoen."

Ondertussen neemt assistent, Lennart Poillot, de taken van Verhoeff als hoofdcoach bij Hdm over. "We moeten door. Zondag wacht Laren. Een interessante wedstrijd."