DOULIOU - De Nederlandse honkballers hebben vrijdag in de Intercontinental Cup met 3-1 van Zuid-Korea gewonnen. Dankzij de zege heeft Oranje nog kans om de halve finale te bereiken. Dan moet zaterdag wel worden gewonnen van gastland Taiwan.

Voor het team van bondscoach Jim Stoeckel bereikten Sidney de Jong en Curt Smith al in de eerste inning de thuisplaat.

De Koreanen deden in de vierde inning, na een fout van het Nederlandse veld, nog wel iets terug, maar een inning later zorgde Bryan Engelhardt voor de 3-1.

Goed begin

Nederland begon uitstekend. Nadat De Jong en Smith al een honkslag hadden geproduceerd, zorgde Sharlon Schoop met een driehonkslag direct voor twee punten. De Koreaanse werpers stonden daarna nog slechts twee hits toe.

Het derde punt van Nederland kwam dan ook niet via een knuppel tot stand. Terwijl de honken volstonden, mede dankzij een wilde worp en een vrije loop, kreeg De Jong een bal op zijn lichaam geworpen. Engelhardt hoefde vervolgens alleen nog maar over de thuisplaat te wandelen.

Boyd

Het punt kwam op een goed moment, omdat startende werper Leon Boyd het moeilijk had gekregen. Hij kreeg in de vierde inning een driehonkslag om zijn oren, waarna een fout van korte stop Mariekson Gregorius een punt voor Korea opleverde.

David Bergman verving Boyd daarna en gooide het duel vervolgens, mede dankzij vier keer drie slag, vrijwel foutloos uit.