SAN FRANCISCO - Via een genadeloze achtste inning en uitstekend verdedigend werk hebben de San Francisco Giants donderdag (lokale tijd) niets overgelaten van de Texas Rangers; het werd 9-0. De stand in de best-of-seven-serie in de World Series komt daarmee op 2-0.

Drie dagen geleden waren de San Francisco Giants nog een team dat moeite had om punten op het scorebord te krijgen.

De Texas Rangers waren daarentegen een ploeg die aanvallend nauwelijks te stoppen was. Na twee wedstrijden in de World Series lijkt van die reputaties niet veel meer van te kloppen.

Beetje geluk

Een team dat wint is meestal niet alleen beter, maar heeft op beslissende momenten ook vaak de wind mee, zo ook de Giants. In de vijfde inning, met de score 0-0, sloeg Rangers-tweede honkman Ian Kinsler een pitch van Matt Cain ver en hoog het buitenveld in.

De bal landde in een keer op de bovenkant van de muur en stuiterde op miraculeuze wijze terug het veld in plaats van erover. Kinsler stak op het tweede honk vol ongeloof zijn handen omhoog, geen homerun en geen 1-0 voorsprong.

De Rangers wisten vervolgens niet te scoren. De Giants deden dat in de daaropvolgende slagbeurt wel door een homerun van Edgar Renteria. Een millimeter verschil en beetje geluk zorgden er dus voor dat het in de vijfde inning de kant van de Giants op kantelde.

Sterke pitching

Startende pitcher Matt Cain gooide een uitstekende wedstrijd voor de Giants waarin hij de normaal zo sterke aanval van de Rangers bijna acht innings lang onder controle hield.

Hij kreeg maar vier honkslagen tegen en ging met een staande ovatie van het veld toen hij vervangen werd met een 2-0 voorsprong. Juan Uribe had er in de zevende inning namelijk voor gezorgd dat Cody Ross het tweede punt kon scoren.

Genadeloos

Tot de achtste slagbeurt van de Giants was de wedstrijd spannend en leek dat beetje geluk van de Giants bepalend te zijn. Daar bleef na die achtste inning niet veel meer van over. De Giants-aanval haalde genadeloos uit en dat terwijl de eerste twee slagmensen nog moeiteloos opzij werden gezet.

Vier keer vier wijd achter elkaar gevolgd door een honkslag, een driehonkslag en een tweehonkslag zorgden voor zeven punten en een 9-0 voorsprong.

De pitchers van de Rangers waren geheel de controle kwijtgeraakt, waardoor de Giants uiteindelijk moeiteloos hun tweede winst pakten.

Roel Koolen is een voormalig professioneel honkballer die onder meer in Amerika heeft gespeeld. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking maakte hij deel uit van de Nederlandse selectie. Voor NUsport volgt hij de play-offs in de MLB op de voet.