ODENSE - Badmintonster Yao Jie heeft donderdag de kwartfinale bereikt van het toernooi uit de Super Series in de Deense plaats Odense. Jie won in twee games van de Russin Anastasia Prokopenko. De gamestanden waren 21-15 21-17.

De Nederlandse heeft volop kans de halve finale te bereiken. In haar helft van het schema werd de als derde geplaatste Pi Hongyan uit Frankrijk al vroegtijdig uitgeschakeld. Jie is als vijfde geplaatst.

Haar tegenstandster in de kwartfinale komt uit de partij tussen de Bulgaarse Petja Nedeltsjeva uit Bulgarije, de bedwingster van Pi, en de Tsjechische Kristina Ludikova.

Vrouwendubbel

Bij het vrouwendubbel bereikte het duo Paulien van Dooremalen/Lotte Jonathans eveneens de kwartfinale.

In een spannende partij werd het ervaren Engelse koppel Mariana Agathangelou/Heather Olver in drie games verslagen: 12-21 21-16 21-12.

Mannenkoppel

Ruud Bosch en Koen Ridder waren in het dubbelspel dicht bij een sensatie. Ze pakten tegen het sterke Indonesische koppel Alvent Yulianto Chandra/Hendra Aprida Gunawan, als derde geplaatst, de eerste game met 21-18.

In de tweede kwamen de Haarlemmers met 9-3 voor en in de verlenging met 25-24. Maar ook het derde matchpoint konden ze niet benutten. Chandra en Gunawan ontsnapten met 25-27 en bereikten vervolgens via 12-21 de kwartfinale.