AMSTERDAM - Liefst negen keer scoorden de vrouwen van SCHC zondag tegen HGC, maar Delfina Merino scoorde niet. En toch is de nieuwe Argentijnse spits een heel belangrijke kracht voor de ploeg van Janneke Schopman.

Het is het eerste seizoen van Merino in Nederland. Ze speelt aan de hand van de ervaren Soledad Garcia met wie zij afgelopen zomer wereldkampioen werd en een woning deelt in Soest.

Veel speelminuten kreeg Merino nog niet. "Ik kom net pas uit Jong Argentinië en ben de jongste dus ik heb nog een paar speelsters voor me staan", zegt ze.

"Zo hoort het ook te zijn. Ik heb genoeg tijd gekregen om te spelen. En mijn tijd komt nog wel."

Trouw

Met haar vorige club, Banco Provincia, speelde ze in de overgangsklasse van Argentinië. "Bij die club ben ik ooit begonnen en dan blijf je die mensen ook trouw."

"Mijn hele familie speelt er. Na het jeugd-WK werd ik benaderd om naar SCHC te komen, maar ik besloot nog even te blijven in mijn eigen land."

Fijn

"Maar toen ik na het laatste WK weer werd benaderd door SCHC besloot ik wel op de uitnodiging in te gaan."

"Ook omdat ik bevriend ben met Caia van Maasakker, we hebben zo vaak tegen elkaar gespeeld met onze nationale jeugdteams. En Soledad speelt natuurlijk bij het Stichtse. Het is heel fijn met haar samen te werken en te wonen. Ik leer heel veel van Sole."

Winnen

Dat ze tegen HGC niet scoorde, doet Merino, tot nu toe goed voor vier goals in de Rabo Hoofdklasse, niet zo veel. Zondag wacht Den Bosch.

"Ik ben misschien aanvaller, maar dat betekent niet dat ik alleen doelpunten maak", zegt ze. "Ik probeer ook zo veel mogelijk passes te geven aan medespeelsters zodat zij kunnen scoren."

"Uiteindelijk maakt het in een team niet uit wie precies het doelpunt maakt, zolang we maar winnen. En vooralsnog winnen we steeds. Dus gaat het goed, met mij en met SCHC."