BELGRADO - Hanina Berrouba is vooralnog de enige Nederlandse medaillekandidaat op de wereldkampioenschappen karate in Belgrado. Ze kan zaterdag in de categorie tot 68 kilogram brons veroveren.

Berrouba had woensdag in de eerste ronde vrij en boekte daarna twee winstpartijen. In de kwartfinale verloor ze van de Mexicaanse Yadira Lira, maar kwam wel in aanmerking voor de herkansing.

Dat was Timothy Petersen (-84 kg), Moreno Sheppard (+84 kg) en René Smaal (-75 kg) niet gegund. Petersen verloor in de tweede ronde met 2-6 van de Fransman Ludovic Cacheux.

Zwaargewicht Sheppard ging er al meteen in zijn eerste partij uit tegen de Senegalees Abdoulaye Diop. Voor Smaal was de derde ronde het eindstation.

Nortan

Bij de vrouwen was Vanesca Nortan (+68 kg) te sterk voor de vertegenwoordigsters van Kroatië, Rusland en Engeland, de Chinese Tang Ling-Ling hield haar uit de de halve eindstrijd.

Doordat Tang even later zelf verloor van de Française Nadège Ait Ibrahim sloeg voor Nortan de deur naar het erepodium (brons) dicht.

Sousa

Nathalie Sousa, die enige Nederlandse afgevaardigde op het onderdeel kata (schijngevecht), kwam eveneens niet ver.

De Servische favoriete Marija Madzarevic was haar voor eigen publiek in de Beograd Arena de baas.