AMSTERDAM - De mannen van Laren presteerden vorig seizoen boven verwachting door voor de eerste keer in de clubhistorie de play-offs te halen.

Dit hockeyjaar bivakkeert de formatie van Roelant Oltmans vooralsnog in de kelder van de Rabo Hoofdklasse. En dat is teleurstellend, weet de coach van de Gooise ploeg.

"Het is duidelijk zijn dat de resultaten zijn, zoals we vooraf hoopten", vertelt Oltmans. "Over de play-offs hoeven we even niet te praten. Dat is niet aan de orde."

Natuurlijk begon Laren gemankeerd aan het seizoen. De vier Australiërs, Luke Doerner, Eddie Ockenden, Des Abbott en Jason Wilson, misten door interlandverplichtingen de eerste vijf competitieduels. Maar ook de twee duels met het kwartet wereldkampioenen gingen verloren.

Blessures

"Ik houd niet van excuses. Dat die vier er in de eerste wedstrijden niet bij waren, wisten we, dat was een gegeven. En buiten het feit dat we die spelers misten, kregen we ook te maken met een aantal blessures. Maar het is duidelijk dat we nog niet goed genoeg hebben gepresteerd."

Ook nu de Australiërs er zijn, kan Oltmans niet beschikken over een voltallige selectie. "Zondag waren Martijn Havenga en Rody Hofkamp geblesseerd. Daarnaast was Roderick Musters geschorst. Zo waren er opnieuw een aantal belangrijke spelers niet bij."

Vertrouwen

Zondag, tegen Oranje-Zwart, ging ook het zesde competitieduel verloren. "OZ speelde uitstekend. Daar kunnen we van verliezen. Onze tweede helft was hoopgevend voor de toekomst. Laren straalde weer geloof en kwaliteit uit. Nee, dat was niet de eerste keer dit seizoen. Dan zou ik de ploeg veel tekort doen."

"Gelukkig hebben we nog tijd om het een en ander recht te zetten. We hebben nog vijftien wedstrijden voor de boeg. We moeten vertrouwen hebben in onze kwaliteiten en het tij gaan keren."

Donderdag speelt Laren een oefenwedstrijd tegen Overgangsklasser Amersfoort. "Mede om de automatismen er weer in te krijgen. Met Jason en Des zijn er twee nieuwe spelers in de groep gekomen. De selectie is nog maar kort compleet. Deze periode is een soort verlengde voorbereiding."