AMSTERDAM - Op de lijst van mogelijke opvolgers van vrouwenbondscoach Herman Kruis kan een streep door de naam van Alexander Cox.

"Ik ben geen kandidaat", aldus de coach van Laren. "Waarom niet? Omdat ik op dit moment niet de geschikte persoon ben om het te doen. Daarom niet."

Of Cox zichzelf wel als assistent ziet terugkeren bij Oranje weet hij nog niet. "Op dit moment is het nog helemaal niet duidelijk hoe de technische staf van het Nederlands elftal eruit komt te zien."

"Zolang ik nog niets heb gehoord speelt er niets. En als er wel wat speelt, zal ik daar goed over na gaan denken. Het moet wel passen, want ik ben ook druk met Laren en Nederland Jongens B."

Stevige discussies

Je zou bijna denken dat de jonge oefenmeester terugkijkt op een vervelende periode bij de Oranjevrouwen, maar het tegendeel is waar.

"Dat het nu ineens ophoudt wil niet zeggen dat ik ineens terugkijk op een negatieve tijd. Het was juist vaak ontzettend leuk. Met de technische staf heb ik erg fijn gewerkt. Natuurlijk waren we het niet altijd eens en waren er wel eens stevige discussies. Dat hoort ook zo. Maar vanuit elke discussie kwam er een oplossing waar we allemaal achter stonden."

Consequenties

"Dat het zo eindigt is jammer. Vooral voor Herman is dit heel vervelend. Of ik het met de beslissing van de hockeybond eens of oneens ben? Mijn mening is helemaal niet belangrijk."

"Ik kan wel van alles vinden, maar ik weet dat de hockeybond goed over de consequenties heeft nagedacht en honderd procent achter deze beslissing staat. Zo is de situatie."

"Wat ik erg knap vind is dat Herman er zo open en op een goede manier mee omgaat. Hij doet zijn verhaal zonder iemand te beschadigen. Dat vind ik heel sterk en het tekent hem als persoon."