We riepen u onlangs op ons deelgenoot te maken van uw favoriete herinnering aan of moment van Diego Maradona, die op 30 oktober zijn vijftigste levensjaar rondt.

Een aantal inzendingen is opgenomen in de Maradona-special van het magazine, een aantal publiceren we online.

Bij Twan van Zutphen roept de naam ‘Maradona’ nostalgische gevoelens op.

“Diego Maradona is voor mij het WK van 1986! Ik ben van 1977 dus ik was toen negen jaar oud. Mijn ouders zijn geen voetballiefhebbers, dus mijn broertje en ik wisten niet eens dat het WK begon, eigenlijk wisten we niet eens precies wat een WK was.”

“Mijn vader vierde op 31 mei zijn verjaardag en sommige ooms wilden per se de openingswedstrijd zien: Bulgarije-Italië 1-1."

"Mijn broertje en ik waren verkocht, vanaf nu elke ochtend op de BRT de samenvattingen van het WK kijken. Dankzij Mexico ’86 zijn wij beiden nu nog steeds voetbalgek.”

Nonnentuin

“Op het veldje achter onze basisschool in Zijtaart, naast de nonnentuin uit de conference van Theo Maassen, werden de wedstrijden de dag erna nagespeeld. Wij van de derde klas met Rob Verbruggen (Emilio Butragueño), Maikel van de Donk (Søren Lerby), Jeroen Schepers (Gary Lineker) en ik (Careca) en zo nog vele anderen.”

“Tijdens de knock-outrondes liepen steeds meer Argentijnen op ons veldje, terwijl de Spanjaarden en Brazilianen aan populariteit inboetten. Op elk veldje kon maar een keer dezelfde naam lopen, maar dat werd in kwartfinales erg lastig. De discussies over wie wie mocht zijn duurden al langer.”

Solo

“Na Argentinië-Engeland was bijna iedereen Argentijn, maar na de solo tegen België was er geen houden aan. Iedereen was Maradona, op ieder veldje, allemaal! En als men aan elkaar vroeg wie ben jij? Dan was het antwoord eigenlijk Valdano of Burruchaga, maar vandaag ben ik Maradona!"

"Natuurlijk werd onze held ook wereldkampioen, maar zijn faam was al op het hoogtepunt voor de finale werd gespeeld. Nooit maakte iemand meer indruk op ons, dan Diego Armando Maradona in 1986.”

Nummer 42 van het NUsport-magazine staat vanwege diens 50e verjaardag geheel in het teken van Diego Maradona. Het blad is online te bestellen.