We riepen u onlangs op ons deelgenoot te maken van uw favoriete herinnering aan of moment van Diego Maradona, die op 30 oktober zijn vijftigste levensjaar rondt.

Een aantal inzendingen is opgenomen in de Maradona-special van het magazine, een aantal publiceren we online.

Dennis Sars prijst de ontspannen benadering van Maradona op het WK in Zuid-Afrika

“Afgelopen zomer, tijdens de warming up voor de WK-wedstrijd Argentinië-Nigeria, viel mij tot mijn verbazing op dat Maradona in trainingspak meedeed aan een rondo.”

”’El Diego’ vergat dat hij coach was van het nationale elftal. Voor even was hij weer de speler die op zijn favoriete podium stond: het heilige WK-gras. Op zijn kicksen was hij omringd door de mensen die zoveel van hem houden, de voetbalsupporters, liefkoosde hij ouderwets de bal.”

Ware liefhebber

”Het mooiste moment moest echter nog komen, tien minuten voor aanvang van de wedstrijd rende hij naar binnen om doodleuk net voor de volksliederen compleet in pak en bedelarmbandjes op het veld te verschijnen om zijn team aan te voeren als coach zijnde.”

”Waarschijnlijk zijn er mensen die zijn gedrag tijdens de voorbereiding als onprofessioneel bestempelen. Ik vond het echter mooi om te zien dat er, in een voetbalwereld vol commercie en dodelijk zakelijk spel, ook nog ware liefhebbers rondlopen.”

Nummer 42 van het NUsport-magazine staat vanwege diens 50e verjaardag geheel in het teken van Diego Maradona. Het blad is online te bestellen.