AMSTERDAM - Usain Bolt is weer blessurevrij. De 24-jarige topsprinter is volledig hersteld van zijn rugklachten en achillespeesblessure. Door het fysieke ongemak maakte Bolt in augustus voortijdig een einde aan zijn atletiekseizoen.

"Ik heb onlangs de training hervat en het goede nieuws is dat ik volledig genezen ben van mijn blessures", zegt de snelste man op aarde op de website van de internationale atletiekunie IAAF.

"Voor het eerst in mijn leven keek ik er naar uit om weer te beginnen met trainen", zegt Bolt. "Ik geniet echt met volle teugen van de trainingen."

'Thunderbolt' is alweer ambitieus voor het nieuwe atletiekseizoen. "Ik kijk er naar uit om mijn wereldtitels op de 100 en 200 meter in Zuid-Korea te verdedigen."

Boek

Bolt hield zich de afgelopen tijd met veel andere dingen bezig. Zo bracht hij onder meer een boek uit. "Het is een biografie die mijn leven tot aan mijn wereldrecordtijd van 9.58 beschrijft", vertelt hij. "Ook komen mijn doelen voor de toekomst aan bod."

De Jamaicaan brak in 2008 tijdens de Olympische Spelen van Peking door als superster. Hij won toen de 100 en 200 meter in een nieuw wereldrecord.

Tijdens de wereldkampioenschappen in Berlijn scherpte hij een jaar later het record van de 200 meter weer aan. Hij won in Duitsland ook goud op het koningsnummer, de 100 meter sprint.