AMSTERDAM - International Marilyn Agliotti vindt dat het Nederlands elftal onder Herman Kruis, wiens contract niet wordt verlengd, te weinig met het groepsproces bezig is geweest. "Herman vond het individu heel belangrijk", aldus de aanvaller.

"Hij probeerde iedereen binnen het team een kans te geven om zichzelf te zijn en hoopte daarmee dat iedereen het beste uit zichzelf zou halen. Sommige spelers kregen daardoor veel vrijheid, anderen bood hij juist meer structuur."

"Dat is de keuze die een bondscoach maakt en is niet per se verkeerd, maar ik miste het groepsgevoel wel een beetje. Marc Lammers hamerde er altijd op dat het eigen belang pas na het teambelang kwam."

"We deden er ook van alles aan om als team te leren vechten. Vanuit mijn oogpunt hebben we daar onder Herman te weinig aan gedaan."

Energie

"Maar dat maakt hem geen slechte coach, hoor. Ik heb heel prettig met hem samengewerkt. Hij heeft veel er veel tijd en energie ingestoken om ons zoveel mogelijk te laten trainen maar ook te laten werken of studeren. Ik was ook redelijk verrast toen ik hoorde dat hij weg moet."

Agliotti is erg benieuwd wie Kruis gaat opvolgen. "Geen idee wie het nu gaat doen. Het is best spannend. Ik heb voor mezelf besloten dat ik nog door wil gaan als international."

"Ik ben nog niet klaar bij Oranje en wil nog graag naar de spelen van Londen. Hopelijk pas ik in de plannen van de nieuwe bondscoach."