AMSTERDAM - Het rampseizoen voor de Dallas Cowboys wordt steeds erger. De ploeg uit Texas verloor tegen de New York Giants alweer voor de vijfde keer dit seizoen en zag quarterback Tony Romo geblesseerd uitvallen.

De Cowboys, die pas één keer zegevierde dit seizoen, begonnen voortvarend. Een succesvolle pass van Romo naar tight end Jason Witten opende de score. Een punt return over 93 yards in het tweede kwart van Dez Bryant bezorgde Dallas een 20-7 voorsprong.

Het uitvallen van Romo, na een harde tackle van New York-linebacker Michael Boley, deed de wedstrijd volledig kantelen. Een touchdown van Mario Manningham luidde het begin van een reeks van 32 onbeantwoorde punten van de Giants in.

Superbowl

Jason Kitna, die Romo moest vervangen, kwam voor het eerst sinds 2008 op het veld en had aanvankelijk moeite de aanval van de Cowboys op gang te krijgen. Pas in het vierde kwart wist hij Bryant voor twee scores te bereiken.

Daarmee kwam de overwinning van New York nog even in gevaar. Dallas slaagde er echter niet in bij de laatste aftrap de bal te veroveren waardoor de Giants hun seizoensscore verbeterden naar vijf overwinning en twee nederlagen.

De vijfde nederlaag in zes duels zorgt ervoor dat Dallas het zicht op het naseizoen volledig kwijt is. De Cowboys begonnen met hoge ambities aan het seizoen. De ploeg hoopte zich te kwalificeren voor de Superbowl, die dit jaar in hun stadion wordt gespeeld.