Elke week wordt in het magazine NUsport een bekendheid uit de voetbalwereld geïnterviewd aan de hand van tien stellingen. Op dinsdag verschijnt op de website diens reactie op stelling nummer elf. Deze week geeft FC Twente-trainer Michel Preud'homme zijn mening.

11. Maradona is de beste speler ter wereld.

“Je hebt een paar spelers die niet alleen door hun kwaliteit, maar ook door hun persoonlijkheid zo interessant zijn. Hij is groots, een uitzonderlijk talent en ik vind het volkomen terecht dat jullie een heel nummer aan hem hebben gewijd. Diego Maradona is uitzonderlijk, hè?"

"Maar de allerbeste, ik vind dat zo moeilijk om te zeggen. Is dat Maradona, is dat Messi, is dat Cruijff, is dat Pelé, Zidane, Eusebio, zijn het mensen die wij nooit hebben zien spelen? Ik weet het niet."

“We hebben nooit tegen elkaar gespeeld, maar ik ken Maradona vanuit het plan om een internationaal syndicaat van profvoetballers op te richten. Het werd ook bijna opgericht, Eric Cantona was een van de initiatiefnemers. Ik zat bij Benfica en werd gevraagd voor dat initiatief."

"We kwamen in Parijs samen, met dus Maradona, Cantona, George Weah, Roger Milla; grote namen van toen. We waren altijd met een man of twintig. We wilden een soort spreekbuis vormen voor de spelers, de belangen verdedigen."

"We hebben drie keer vergaderd, ook met Maradona, daarna viel het initiatief in het water, we hadden allemaal weinig tijd. Ik heb er nog wel een heel mooie foto aan overgehouden, het eerste groepsportret van die spelers van toen voor de eerste vergadering."

“Daarna heb ik Maradona ontmoet in benefietwedstrijden. Dan was het altijd Brazilië tegen ‘de rest van de wereld’. We hebben in één elftal gespeeld, kan tijdens de afscheidswedstrijd van Zico zijn geweest of die van de vijftigste verjaardag van Pelé.”

De antwoorden van Michel Preud'homme op de andere tien stellingen zijn te lezen in het nieuwe NUsport-magazine, dat nu in de winkel ligt en online te bestellen is.

Preud'homme gaat daarin onder meer in op de vraag of FC Twente weer titelkandidaat is, praat over de Hollandse school en geeft zijn mening over de situatie rond keeper Sander Boschker.