AMSTERDAM - Er is maar één Diego Armando Maradona. Toch is de een na de andere talentvolle Argentijnse voetballer tot zijn opvolger benoemd.

In de Maradona-special van NUsport staat een top tien van al die ‘nieuwe Maradona’s’ van wie er geen een zo goed als 'El Pibe de Oro' bleek te zijn, op dat ene wonderkind na dan, misschien.

Op positie vijf, Carlos Tévez

El Apache (naar Fuerte Apache, de achterbuurt in Buenos Aires waar hij opgroeide) voetbalt lang niet zo sierlijk als de beste voetballer ooit, met wie hij desondanks vaak is vergeleken.

Net als Maradona had Tévez een zware jeugd en werd hem al op jonge leeftijd bij Boca Juniors toegedicht dat hij Argentinië naar de wereldtitel kon leiden. Pluisje noemde Tévez in 2001 ‘de Argentijnse profeet van de eenentwintigste eeuw’.

Drie jaar later schoot Carlitos zijn land met acht doelpunten naar olympisch goud. In 2005 werd hij voor de derde keer achtereen verkozen tot Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar, iets dat zelfs Maradona nooit was gelukt.

Manchester City-trainer Roberto Mancini haalde de naam van El Diego er laatst maar weer eens bij om te illustreren hoe goed Tévez momenteel is. Volgens de Italiaan kan zijn Argentijnse aanvoerder en spits net zo belangrijk voor City worden als luitenant Maradona voor Napoli was. Tévez reageerde op de enige juiste manier. ‘Er is maar één Maradona en dat zal altijd zo blijven.’

De volledige top tien 'nieuwe Maradona's' staat in het nieuwe nummer van het NUsport-magazine, dat vanwege diens 50e verjaardag geheel in het teken staat van Diego Maradona. Het blad ligt nu in de winkel en is ook online te bestellen.