AMSTERDAM - Op 30 oktober wordt Diego Maradona 50 jaar. In die periode zorgde de Argentijn niet alleen óp het veld voor herinneringen die bij menigeen voorgoed zijn blijven hangen. Ook ernaast deed hij - letterlijk - van zich spreken.

Zoals Nederland de typische uitspraken van Johan Cruijff kent, heeft Argentinië die van ‘Pluisje’.

Al kan bij veel van die citaten de vraag worden gesteld of ze een verrijking vormen of niet; sommige genieten wereldwijde bekendheid. Andere bereikten een minder groot publiek.

NUsport zet er de komende twee weken in het kader van ‘Maradona ziet Abraham’ met regelmaat een aantal op een rijtje. Bij deze deel vijf.

''God zorgt ervoor dat ik goed speel. Daarom richt ik me altijd tot Hem bij het betreden van het veld. Het zou als verraad voelen wanneer ik dat niet deed.''
(Maradona doet daarom niks wat God verboden heeft)

''Ik deed het met de Hand van Redelijkheid.''
(Maradona nadat hij een klap gaf op de auto van een fotograaf)

''Een zekere Bernard Tapie, voorzitter van Olympique Marseille, bood me alles aan wat ik wilde plus nog veel meer.''
(Maradona ging het echter niet om het geld en koos na Napoli voor Sevilla)

''Ik was zo trots dat ik was uitgenodigd voor de afscheidswedstrijd van de grote Paul Breitner. Maar die klootzak van een Josep Lluís Núñez hield mijn paspoort achter.''
(Maradona is in zijn Barcelona-tijd nooit vrienden geworden met de voorzitter)

Het nieuwe nummer van het NUsport-magazine staat vanwege diens 50e verjaardag geheel in het teken van Diego Maradona. Het blad ligt nu in de winkel en is ook online te bestellen.