AMSTERDAM - Brett Favre leek met een late score zijn Minnesota Vikings langs de Green Bay Packers te loodsen. Met nog 48 seconden op de speelklok werd de touchdownpass naar receiver Percy Harvin in de herhaling echter beoordeeld als incompleet.

Het is voor het eerst dat de Packers zegevieren tegen een ploeg van de quarterback die tussen 1992 en 2007 de aanval van Green Bay onder zijn hoede had.

Voor de thuisploeg leek er aanvankelijk niets aan de hand. Aan de hand van Aaron Rodgers, de opvolger van Favre bij de Packers, wist de formatie een riante voorsprong op te bouwen. Een score laat in het derde kwart bracht de spanning terug, maar Green Bay wist de voorsprong in het laatste kwart vast te houden; 28-24.

Patriots

Ook de New England Patriots zagen een riante voorsprong aan het slot van de wedstrijd in gevaar komen. Zeventien punten in het laatste kwart van de San Diego Chargers waren echter niet genoeg voor de winst; 23-20.

De thuisploeg uit Californië was aanzienlijk productiever in de aanval. Quarterback Phillip Rivers tekende voor meer dan driehonderd yards, maar leed ook drie keer balverlies. In totaal gaf San Diego de bal vijf keer weg aan New England.

Brees

Drew Brees kende een dramatische wedstrijd in eigen huis met zijn New Orleans Saints tegen de laag aangeslagen Cleveland Browns. De regerend kampioen in de NFL ging met ruime cijfers ten onder; 30-17. Pas in het vierde kwart, bij een grote achterstand, wist New Orleans twee touchdowns op het scorebord te zetten.

Aan de basis van de nederlaag lagen vier intercepties van de hand van Brees, die vooral voor rust niets goed kon doen. De verdediging van de Browns wist twee van de intercepties terug te brengen voor een score.

Eagles

De Philadelphia Eagles leken op weg naar de overwinning tegen de Tennessee Titans totdat runningback LeSean McCoy in het zicht van de endzonde de bal verloor en de thuisploeg een nieuwe kans gaf.

Tennessee bracht receiver Kenny Britt binnen de lijnen die hoogstpersoonlijk het verschil maakte. In een helft tijd tekende hij voor meer dan tweehonderd yards en drie touchdowns. Genoeg voor de 37-19 zege op Philadelphia.

Steelers

Een late field goal bezorgde de Pittsburgh Steelers de zege in een boeiend duel met de Miami Dolphins; 23-22. Ben Roethlisberger, goed voor driehonderd yards en twee touchdowns, won voor de twee keer op rij sinds zijn terugkeer van een schorsing.

De Steelers gaan fier aan de leiding in de AFC North met vijf overwinningen uit zes wedstrijden. Divisiegenoot Baltimore Ravens gaf een ruime voorsprong tegen de Buffalo Browns in het laatste kwart weg, maar wist in de verlenging alsnog te winnen; 37-34.

Overige scores:

Cincinatti @ Atlanta 32-39; Jacksonville @ Kansas City 20-42; Washington @ Chicago 17-14; San Francisco @ Carolina 20-23; St. Louis @ Tampa Bay 17-18; Oakland @ Denver 59-14; Arizona @ Seattle 10-22.