RIJSWIJK - Yuri van Gelder is niet van plan zijn turnloopbaan te beëindigen. Dat zegt de ringenspecialist in een verklaring naar aanleiding van zijn uitsluiting van de wereldkampioenschappen in Rotterdam.

Van Gelder had volgens de gymnastiekbond KNGU toegegeven opnieuw cocaïne te hebben gebruikt, maar ontkende dat donderdag.

''Op dit moment heb ik besloten mij te bezinnen en blijf ik iedere dag trainen. De kans dat ik opnieuw voor de KNGU op turnwedstrijden uit zal komen, lijkt me door de onherstelbare vertrouwensbreuk nihil geworden."

'Zal mij niet terugtrekken'

"Ik zal me echter absoluut niet uit de turnsport terugtrekken. Tijdens mijn schorsing heeft de KNGU mij een jaar lang geheel links laten liggen en desondanks heb ik op 11 september in Gent laten zien dat ik nog steeds op topniveau prestaties neerzet. Hierdoor kan ik concluderen dat de KNGU geen enkele invloed heeft op mijn sportieve prestaties.''

''Er zijn verschillende manieren waarop ik het topturnen kan blijven beoefenen. Deze opties bestaan uit mezelf te selecteren zonder bond, uit te komen als turner voor een ander land of zelfs het oprichten van een eigen bond", vervolgt Van Gelder.

Comeback

"Al deze opties zal ik de komende tijd onderzoeken terwijl ik gewoon keihard blijf doortrainen en werken aan mijn comeback. Mijn hoofdsponsor, de Lotto, heeft inmiddels naar mijn weten het sponsorcontract met mij opgezegd."

"Dit is voor een professioneel sporter één van de ergste dingen die hem kunnen overkomen, maar ook hierdoor laat ik mij niet uit het veld slaan. Gelukkig blijven andere sponsors als Omnicom Mediagroup en Quick mij wel trouw. Samen met deze sponsors zal ik op onconventionele wijze aan mijn rentree in de turnsport werken.''

Lees hier de complete verklaring van Yuri van Gelder