AMSTERDAM - Kernploegzeilster Renée Groeneveld heeft al het vertrouwen in de technische staf van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond (KNWV) verloren.

De 24-jarige stuurvrouw kan zich totaal niet vinden in het olympische project dat voor het matchracen in de nieuwe Elliot-klasse is bedacht.

''Ik kan niet werken en presteren onder die omstandigheden'', liet Groeneveld dinsdagavond weten.

Met haar vaste teamgenoten Annemieke Bes en Brechtje van der Werf eindigde Groeneveld eind vorige maand bij het WK in het Amerikaanse Rhode Island op de zevende plaats.

Het trio voert de wereldranglijst in het matchracen aan, mede dankzij twee overwinningen in wereldbekerwedstrijden. Hoe en of het drietal nog verder gaat richting Londen 2012 is zeer onzeker.

Spelen

Groeneveld: ''Het concept van de bond komt erop neer dat het volledige mandaat bij één coach komt te liggen, er met wisselende teams wordt gevaren en de coach ook de uiteindelijke bemanning voor de Olympische Spelen kiest.''

''Hierbij wordt volledig voorbij gegaan aan een door de bond zelf opgesteld evaluatierapport na de Zomerspelen van Peking, waarin onder andere de volledige autonomie van de coach als negatief werd beoordeeld. Ongelooflijk.''