LEXINGTON - De Nederlandse equipe is bij de Wereldruiterspelen in Lexington, Kentucky, zondag in de landenwedstrijd als achtste geëindigd op het onderdeel reining.

Nederland verscheen onder anderen met Anky van Grunsven, bekend van de dressuur, aan de start.

Met haar paard Burnt Starlight eindigde Rieky Young als beste Nederlandse individueel als 13e. Daarmee plaatste ze zich rechtsreeks voor de individuele finale die later wordt verreden. De Verenigde Staten behaalde goud op het onderdeel.

'Tevreden'

Young voldeed aan haar eigen verwachtingen. ''Ik heb echt een heel tevreden gevoel, we zijn de risico's aangegaan en zijn er helemaal in geslaagd om ons in de top van het klassement te rijden.''

Ook bondscoach Caspar de Jonge was blij. ''Alle vier de combinaties scoorden boven de 70 punten. Dat was nog nooit gebeurd."

Debutanten

"We hadden twee debutanten en die hebben zeker nog mogelijkheden om beter te worden. Young heeft weer bewezen bij de wereldtop te behoren.''

Volgens verwachting wonnen de Amerikanen de eerste gouden medaille van het evenement. Hubertus Heule werd individueel 23e. Anky van Grunsven en Fenna Elzinga deelden de 39e plek.