LONDEN - De legendarische Engelse oud-international Norbert 'Nobby' Stiles (68) doet een groot deel van zijn persoonlijke verzameling aan bekers, medailles, shirtjes en andere memorabilia in de verkoop.

Een veilinghuis in Edinburgh brengt op 27 oktober in totaal 45 bezittingen van de voormalige middenvelder onder de hamer.

Een van de pronkstukken van de collectie is de medaille die Stiles kreeg voor het winnen van de Europa Cup voor landskampioenen met Manchester United in 1968.

De waarde van die plak wordt geschat op ruim 100.000 euro. Ook het blauwe shirt dat Stiles in de finale tegen Benfica droeg, is te koop alsmede een WK-pet uit 1966.

Beroerte

Volgens Stiles, die in juni werd getroffen door een beroerte, komt de opbrengst van de veiling voornamelijk ten goede aan zijn drie zoons. Zijn kinderen hebben vooraf al enkele gedenkwaardigheden van hun vader uitgezocht die ze zelf graag willen houden.

Stiles was beroemd en berucht om zijn strijdlust, zijn keiharde tackles en zijn vervaarlijke gebit. Hij miste nogal wat voortanden. Stiles won in 1966 met Engeland de wereldtitel op Wembley ten koste van het toenmalige West-Duitsland.