LEMONT - Tiger Woods is er zondag (plaatselijke tijd) niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het Tour Championship.

De Amerikaan kwam bij het BMW Championship in Lemont niet verder dan plaats vijftien. Woods had een vijfde plek nodig om de ontknoping van de PGA Tour te kunnen meemaken.

''Het is zoals het is. Ik had het graag gehaald, maar ik heb zeker het eerste deel van het seizoen gewoon slecht gespeeld'', treurde Woods die dit jaar vooral het nieuws haalde door zijn buitenechtelijke affaires.

Ryder Cup

Voor de miljardair resten nog de Ryder Cup en een aantal toernooien in Azië. ''Ik heb nu wel twee weken extra om te trainen. Dat is goed voor me'', aldus Woods die voor het eerst in vijftien jaar geen enkel toernooi won op de PGA Tour.

Hij sloot het BMW Championship af met een ronde van 70 en kwam daarmee op een totaal van 283 slagen. Dat waren er acht meer dan winnaar en landgenoot Dustin Johnson.

Mickelson

Zijn rivaal Phil Mickelson, achter Woods de nummer twee van de wereld, eindigde op plaats acht en schaarde zich wel onder de dertig golfers die in Atlanta strijden om een bonus van tien miljoen dollar.

''Tiger haalt het beste in mij naar boven'', verklaarde Mickelson zijn goede ronde van 67 op de laatste dag waarop hij samen met Woods de holes liep.