BILTHOVEN - De mannen van Rotterdam zijn het nieuwe hoofdklasse-seizoen uitstekend begonnen. In Bilthoven werd SCHC met 5-0 verslagen. Het compleet nieuwe team onder leiding van Adel Fuentes kon voor eigen publiek weinig spektakel brengen en ging eenvoudig tenonder.

In de eerste minuten werd direct duidelijk dat het een eenzijdige wedstrijd zou worden.

Via Roderick Weusthof en Ryan Archibald kon Rotterdam direct twee keer gevaarlijk opduiken voor de nieuwe Ierse doelman van Stichtse, David Harte.

Na zes minuten kreeg ex-SCHC'er Weusthof een uitgelezen mogelijkheid om zijn oude team pijn te doen, maar zijn inzet uit een strafcorner werd weer knap gestopt door Harte.

Aanwinst

Pas na tien minuten kwam SCHC in de buurt bij het Rotterdamse doel van Pirmin Blaak. De nieuwe Zuid-Afrikaanse aanwinst Lloyd Norris-Jones sloeg uit een moeilijke hoek naast.

In de zeventiende minuut brak Rotterdam de score open. Archibald kon na een vrije slag eenvoudig de cirkel binnenlopen en in de verre hoek raak pushen.

Nog geen minuut later werd de score al verdubbeld. Een tip-in van Paul Maas zorgde voor de 2-0. Voor rust kreeg SCHC nog een paar kleine mogelijkheden uit strafcorners en een actie van Bjorn Kellerman, maar een echte vuist kon niet gemaakt worden.

Hertzberger

De bijna volledig nieuwe defensie van Stichtse werd direct na rust opnieuw verrast. Hidde Kruize rondde een combinatie met Jeroen Hertzberger keurig af; 3-0.

Vervolgens kreeg Stichtse via drie opeenvolgende corners de kans om aan te sluiten, maar was het juist Rotterdam dat doel trof door een snelle uitbraak via Jeroen Hertzberger en Simon Child. In de zestigste minuut maakte Archibald er nog 5-0 van met een harde mep in een leeg doel.