HILVERSUM - Discuswerper Erik Cadée en kogelstootster Melissa Boekelman zijn zondag in Hilversum uitgeroepen tot de beste atleten van het nationaal baancircuit, een reeks van zeven baanwedstrijden.

Cadée hield van zijn grote voorsprong op Maarten Persoon bij de afsluitende Arena Games in Hilversum uiteindelijk maar tien punten over.

De eindzege van Boekelman kwam helemaal niet in gevaar. Ze won dit seizoen zes van de zeven keer het kogelstoten. Ze bleef in het klassement discuswerpster Monique Jansen ruim voor.

Boekelman won zondag opnieuw het kogelstoten in Hilversum. Haar beste poging van 17,43 meter was voldoende voor de eerste plaats. Boekelman werd gevolgd door de Chileense Natalia Duco met 17,30 meter.

Matig

Cadée was matig op dreef met de discus. De Brabander, die zijn persoonlijk record dit seizoen aanscherpte tot 66,20 meter, eindigde als derde met de voor hem matige afstand van 54,87 meter. Dat was zijn enige geldige poging. De winst was voor de Spanjaard Frank Casanas met 62,69 meter. Persoon had bij het kogelslin

geren, dat mislukte voor Cadée, al veel van zijn achterstand goedgemaakt, maar kwam uiteindelijk toch nog tien punten te kort.

Zowel Cadée als Boekelman verdienden met hun eindzeges 1000 euro.