ERP - Anky van Grunsven heeft een contract voor vijf jaar ondertekend om als trainster aan de slag te gaan in Oekraïne. Ze bereikte overeenstemming over de verbintenis met Vitali Gaidoek, een voormalig topbestuurder van het land.

Gaidoek wil de olympische hippische onderdelen in Oekraïne blijvend op een hoger niveau brengen. Van Grunsven gaat in dat kader de dressuurtalenten onder haar hoede nemen.

De drievoudig olympisch kampioene reist daarvoor een keer per maand naar Kiev. Ook komen structureel ruiters en paarden uit Oekraïne naar Van Grunsvens stal in Erp.

Van start

Gaidoek opent in 2012 een hypermodern complex nabij Kiev, met onder meer een springterrein, een dressuurring, een crossparcours, tientallen vaste stallen en ruimtes voor veterinairen, hoefsmeden en fysiotherapeuten

Tot de oplevering van het multicomplex krijgt Van Grunsven in Kiev de beschikking over een uitgestrekt professioneel, maar enigszins verouderd paardensportcentrum, vlakbij de luchthaven van Kiev. Van Grunsven: ''We kunnen daar uitstekend werken. Bovendien kunnen we nu meteen van start gaan.''