AMSTERDAM - Marzio Bruseghin ergert zich aan de bonificatieseconden die er in de Ronde van Spanje te verdienen zijn in bergetappes. In de Tour de France is dit niet het geval.

De 36-jarige Italiaan staat zesde en is op bijna twee minuten van Igor Anton de bestgeklasseerde renner van Caisse d’Epargne.

“Op elke aankomst bergop liggen er voor de winnaar twintig bonusseconden. Stel dat Anton (de rodetruidrager, red.) zes keer zegeviert: dat zijn twee minuten extra, veel tijd om goed te maken in de tijdrit.”

Het parcours is ook al niet in zijn voordeel, concludeert de tijdrijder tegenover Cyclingnews. “Normaal zijn er twee individuele tijdritten in de Vuelta, nu maar één (aanstaande woensdag, red.). De Ronde van Spanje is dit jaar heel veeleisend, we hebben nog enkele zeer zware etappes.”

Podium

Bruseghin heeft de hoop op het podium nog niet opgegeven. “In een een-tegen-een-gevecht doe ik onder voor de pure klimmers. Maar als ploeg zijn we heel sterk, misschien kunnen we iets verzinnen. Er zijn al veel wendingen geweest. Wie had verwacht dat Joaquim Rodriguez woensdag zou instorten? Hij leek de sterkste.”