AMSTERDAM - New Orleans Saints, de regerend kampioen in de National Football League, is sterk begonnen aan het nieuwe seizoen.

In eigen huis werden de Minnesota Vikings met 14-9 verslagen. De wedstrijd was een herhaling van de NFC Conference Final van vorig jaar.

New Orleans kwam fel uit de startblokken. Na twee minuten spelen had Drew Brees de bal al in de endzone liggen. De quarterback bereikte receiver Devery Henderson op de zijkant en noteerde met een worp over 26 yards voor de eerste touchdown van het seizoen.

De verdediging van de regerend kampioen forceerde vervolgens bij het eerste balbezit van de aanvalslinie van Minnesota een '3 and out'. Daarmee leek het een lange avond te worden voor de Vikings.

Onder leiding van Brett Favre en de sterk spelende runningback Adrian Peterson wisten de bezoekers in het restant van de eerste helft, ondanks een interceptie, de rollen echter om te draaien. Twee succesvolle aanvallen leverden een field goal en een touchdown op waardoor de Vikings bij rust met een 9-7 voorsprong de kleedkamers konden opzoeken.

Shiancoe

Voor aanvang was het de vraag op welke receiver de 40-jarige quarterback kon bouwen. Eerste keus Sidney Rice staat met een blessure aan de kant en Percy Harvin kampt met ernstige migraineaanvallen. Visanthe Shiancoe, goed voor 76 yards en een touchdown in de eerste helft, zal een belangrijk doelwit worden voor Favre.

Na de onderbreking waren de rollen volledig omgedraaid. De Saints kwamen wederom sterk uit de kleedkamer en na een succesvolle eerste drive liep runningback Pierre Thomas het doelgebied van Minnesota in om de leiding in de wedstrijd weer over te nemen.

Geneutraliseerd

Met nog negen minuten te spelen leek Brees de wedstrijd te beslissen. Een strakke worp in de endzone glipte echter door de handen van Robert Meachem, waarna kicker Garrett Hartley voor de tweede keer in de wedstrijd een field goal miste.

Favre, die in de tweede helft slechts één succesvolle pass afleverde, slaagde er niet in de gemiste kans af te straffen. Saints-coach Sean Peyton zal na afloop dan ook bovenal te spreken zijn over de prestatie van zijn verdediging na de onderbreking. Zowel door de lucht als over de grond werd de Vikings-aanval volledig geneutraliseerd.