CHELMSFORD - Co Stompé mag in elk geval nog een ronde meedoen in de Championship League Darts. De voormalig trambestuurder redde zich woensdag in dit bookmakerstoernooi in Essex, alleen te volgen via internet, ternauwernood. Hij verloor de eerste vier partijen, twee zelfs met 0-6, maar herstelde zich alsnog in het restant.

Dankzij zeges op Colin Lloyd (6-1), Adrian Lewis (6-2) en Paul Nicholson (6-3) mag Stompé ook donderdag, met groep 3, meedoen. Hij pakte en passant ook nog bijna 1600 euro mee (60 euro per gewonnen leg).

De geboren Amsterdammer kwam al een dag eerder dan de bedoeling was in actie. Hij werd opgeroepen als vervanger van Mervyn King, die door een voetblessure gedwongen afhaakte.

Championship League Darts

De Championship League telt acht ronden met groepen van acht spelers. De winnaar gaat door naar de finale, de nummers zeven en acht zijn uitgeschakeld en de resterende vijf spelers vormen met drie nieuwelingen een volgende poule.

Raymond van Barneveld schuift in groep 4 (21 september) aan. Vincent van der Voort en Jelle Klaasen zijn de andere Nederlandse darters die meedoen in het lucratieve evenement van de PDC. Het totale prijzengeld bedraagt ruim 250.000 euro.

Simon Whitlock was woensdagavond de beste in het Crondon Park Golfresort De Australiër werd in de play-offs kampioen van groep 2 ten koste van Gary Anderson (6-2). Hij voegde zich bij de grote favoriet Phil Taylor, die als eerste de 'big money'-eindstrijd in oktober bereikte.