Elke week wordt in het magazine NUsport een bekendheid uit de sportwereld geïnterviewd aan de hand van tien stellingen. Op dinsdag verschijnt op de website diens reactie op stelling nummer elf. Deze week geeft Oranje-interviewer, analist en voormalig profvoetballer Hans Kraay junior zijn mening.

11. Ajax en FC Twente gaan de tweede ronde in de Champions League bereiken.

“Ajax kan thuis van iedereen winnen en Auxerre houden ze sowieso onder zich. Met dit spitsenduo en die no-nonsense nummer tien erachter; ik houd er wel van hoe die ploeg is neergezet. En ze hebben Martin Jol… "

"Sommige mensen denken dat hij een toneelstuk opvoert. Maar hij is écht zo. Hartstikke lieve man eigenlijk, wist je dat? Ik was een keer bij hem thuis in Scheveningen. Zei hij tegen zijn vrouw: ‘Schat waar blijven de koekjes nou?’"

"Ineens realiseerde hij zich wat hij zei en kromp de grote Martin Jol ineen van schaamte. Jol gaat ons nog verbazen met Ajax. FC Twente moet wat kaarsjes branden. Ik vrees dat deze poule voor hen te zwaar is.”

De antwoorden van Hans Kraay junior op de tien andere stellingen zijn te lezen in de nieuwe NUsport die nu in de winkel ligt.