DEN BOSCH - Yuri van Gelder ondervindt geen last meer van een schouderblessure die hij begin juni opliep op het racecircuit van Zandvoort.

Dat zei hij maandag in Den Bosch waar hij sinds het aflopen van zijn dopingschorsing half juli weer meetraint bij Flik-Flak. ''Ik kan weer volle bak trainen'', aldus de ringenspecialist die zaterdag in Italië weer een wedstrijd turnt.

,,Het was best even schrikken. Ik maakte een sprintje en gleed uit over een putdeksel. Mijn ac-gewricht en sleutelbeen kregen een flinke opdonder'', vertelde Van Gelder die in die tijd nog met turncoach Boris Orlov aan zijn comeback werkte.

Schorsing

Door zijn schorsing mocht hij niet met zijn vaste coach en bondstrainer Bram van Bokhoven werken. ,,Ik ben door die blessure een paar weken achterop geraakt, maar het gaat nu goed. Best stom."

"Je hoort vaak van mensen die één keer gaan sporten en zich dan op het veld of in de sporthal blesseren. Ik was dag in, dag uit aan het trainen en loop uitgerekend op een vrije dag in Zandvoort een blessure op.''

Van Gelder mikt op deelname aan de WK, half oktober in Rotterdam.