NEW DELHI - Het bestuur van de internationale cricketbond (ICC) wacht het rapport van de Engelse politie af over een nieuw omkoopschandaal in en rond de Pakistaanse ploeg.

Nadat het Britse onderzoek is afgerond, zal de ICC eventuele maatregelen nemen tegen de boosdoeners.

Dat heeft de Indiase ICC-voorzitter Sharad Pawar maandag laten weten in een reactie op de omvangrijke berichtgeving in Engeland en Pakistan over de beschuldigingen van sportieve fraude door enkele Pakistaanse internationals.

Corruptiepraktijken

De Engelse boulevardkrant News of the World, berucht om sensationele undercoverprojecten in onder meer de Britse sportwereld, onthulde in het afgelopen weekeinde de corruptiepratijken in de Pakistaanse ploeg.

Een invloedrijke spelersmakelaar zou een bedrag van 230.000 dollar (185.000 euro) van een geheime verslaggever hebben aangenomen om twee Pakistaanse bowlers tijdens de recente Test tegen Engeland in Londen op het juiste moment drie no-balls te laten gooien.

De twee bowlers, Mohammad Aamer en Mohammad Asif, produceerden in het gewraakte duel inderdaad op het juiste moment en op een meer dan duidelijke manier de 'mislukte' worpen. Daardoor konden (Aziatische) gokkers waarschijnlijk veel geld opstrijken.

Arrestatie

De Pakistaanse spelersmanager die in de val van News of the World trapte, Mazhar Majeed (35), werd naar aanleiding van deze zaak gearresteerd. Hij is op borgtocht vrijgelaten.

De Engelse politie heeft de mobiele telefoons van de twee bowlers en van captain Salman Butt voor nader onderzoek in beslag genomen.