LONDON - Michael van Gerwen is er niet in geslaagd het darttoernooi van London Ontario, onderdeel van het PDC Players Championship, op zijn naam te brengen. De Nederlander verloor in de Canadese stad in de finale van de Engelsman Jamie Caven: 4-6.

De eindstrijd kende een bijzonder verloop. Van Gerwen kwam met 0-4 achter, onder meer doordat een pijl op het ijzer afketste waardoor een 160 finish mislukte, voordat hij zich herstelde met een 14-darter.

Caven pakte de volgende leg maar miste vervolgens vier matchdarts. Zijn Brabantse opponent kwam terug tot 4-5, maar spannende werd het niet.

Caven verdiende met zijn zege ruim 6000 euro. Van Gerwen kreeg de helft. Jelle Klaasen verloor in de derde ronde van Welshman Mark Webster, Roland Scholten boog voor Wes Newton.

Canadian Masters

Caven kon zijn succes zondag niet herhalen in de Canadian Masters. Hij speelde opnieuw sterk, maar moest in de eindstrijd duidelijk zijn meerdere erkennen in landgenoot Colin Lloyd: 1-6.

Klaasen was de beste Nederlander na een zege (6-5) op Van Gerwen. Wes Newton hield hem vervolgens uit de kwartfinales. Behalve Van Gerwen strandde ook Scholten in de derde ronde.