AMSTERDAM - Frank Schleck durft de stelling aan dat hij een kandidaat is om de Ronde van Spanje te winnen.

“Als ik dezelfde benen heb als in de Ronde van Zwitserland, ben ik zeker in staat om een gooi te doen naar de eindzege”, zegt de oudste van de Luxemburgse broers tegen Cyclingnews.

“Ik heb het parcours niet verkend, maar in de Vuelta kun je ervan uitgaan dat geen meter vlak is en dat de beklimmingen korter zijn dan in de Ronde van Frankrijk. Ik ga honderd procent voor het algemeen klassement."

Favorieten

Schleck moest de Tour de France al na vier dagen verlaten wegens een valpartij op de kasseien. “Ik ben volledig hersteld, hoewel mijn sleutelbeen op drie plaatsen was gebroken. Misschien moet ik eerst vier, vijf dagen inkomen, maar daarna ben ik er klaar voor."

"Dat ik vroeg moest opgeven in de Tour werkt nu in mijn voordeel, want ik voel me ongetwijfeld frisser dan de renners die drie weken hebben afgezien."

Gevraagd naar de favorieten noemt Schleck de gebruikelijke namen. “Carlos Sastre en Denis Mentsjov werken misschien wel samen, omdat ze komend jaar beiden voor Geox rijden. Ik reken ook op Vincenzo Nibali en het collectief van Caisse d’Epargne.”