SPA-FRANCORCHAMPS - Giedo van der Garde heeft voor de vierde keer dit seizoen het podium beklommen na een race in de GP2, de talentklasse van de Formule 1.

De 25-jarige Nederlander reed zondag in de sprintrace op het circuit van Spa-Francorchamps naar de tweede plaats achter zijn Mexicaanse ploeggenoot Sergio Perez. De Portugees Alvaro Parente eindigde als derde.

Van der Garde liet een sterk optreden zien in de rommelige wedstrijd over achttien ronden. Hij rukte op van de negende naar de tweede positie.

De Utrechter scoorde 5 punten voor het kampioenschap en steeg naar de gedeelde vierde plaats in het klassement. De Venezolaan Pastor Maldonado, zaterdag winnaar van de hoofdrace, is de onbedreigde leider.

Mooiste

''Dit was echt de mooiste race van het jaar'', lachte Van der Garde. ''Ik reed met het mes tussen de tanden en heb een paar hele knappe inhaalacties geplaatst. Vooral de manoeuvre waar ik twee man tegelijk buitenom pakte in de bocht Les Combes voelde goed. Het is lekker om zo'n race te rijden.''

Van der Garde jaagt nog altijd op zijn eerste zege dit seizoen in de GP2. De Nederlander heeft die hard nodig om serieus in beeld te komen voor zijn ultieme ambitie: een stoeltje in de Formule 1. Het seizoen in de GP2 telt nog twee ronden: op de circuits van Monza en Abu Dhabi.