SCHEVENINGEN - Sanne Keizer en Marleen van Iersel zijn er zondag niet in geslaagd de bronzen medaille te veroveren bij het toernooi uit de World Tour beachvolleybal in Scheveningen.

Het Amerikaanse duo Tyra Turner en Angela Akers won in de strijd om de derde plaats met 21-17 21-23 15-12 van de Nederlands kampioenen.

De Amerikaanse vrouwen kregen in de tweede set al de kans de wedstrijd te beslissen, maar Keizer en Van Iersel sleepten er toch nog een derde set uit.

Daarin moest het Nederlandse tweetal de zege echter toch aan de tegenstanders laten.

Keizer en Van Iersel hadden Turner en Akers in de vierde ronde wel verslagen. De Amerikaanse vrouwen, die hun toernooi vervolgden in de herkansingen, hielden zaterdag Madelein Meppelink en Marloes Wesselink uit de halve finales.

Boersma/Spijkers

Ook Emiel Boersma en Daan Spijkers zijn zondag naast het podium geëindigd bij het toernooi uit de World Tour in Scheveningen.

Het Nederlandse duo verloor in de strijd om het brons van het als eerste geplaatste Amerikaanse tweetal Nick Lucena en Matthew Fuerbringer. De twee mannen uit de Verenigde Staten zegevierden met 21-19 15-21 15-8.

Spijkers en Boersma spelen pas sinds kort samen en verrasten op het strand van Scheveningen met een plaats bij de laatste vier. Ze begonnen goed aan de strijd om het brons.

Ze pakten in de eerste set een ruime voorsprong (13-8), maar gaven die uit handen. In de tweede set kwamen ze terug in de wedstrijd, maar in het beslissende bedrijf maakten de Amerikanen het karwei met 15-8 af.