PARAMUS - Tiger Woods is op de derde dag van The Barclays verder weggezakt in het klassement.

De Amerikaanse golfvedette begon het toernooi op de banen van de Ridgewood Country Club in Paramus met een uitstekende ronde van 65 slagen, maar kon die vorm niet vasthouden.

Vrijdag gebruikte hij 73 slagen, zaterdag ging het niet veel beter. Woods bereikte na 72 slagen het clubhuis en zakte daardoor in de stand naar de 28e plaats.

Scheiding

De Amerikaan, die eerder deze week de scheiding met zijn ex-vrouw Elin Nordegren afrondde, begon op een dramatische manier aan zijn derde ronde. Zijn eerste slag op de eerste hole raakte zo ver uit koers dat de bal op een parkeerplaats belandde.

Woods noteerde een triple-bogey (drie boven par) en was meteen kansloos voor een topklassering. ''Met die slag verspeelde ik de mogelijkheid om het toernooi te winnen'', reageerde Woods, die op de laatste negen holes de schade nog redelijk beperkte.

Laird

De Schot Martin Laird gaat zondag met een comfortabele voorsprong de slotronde in. Hij gebruikte tot nu toe 201 slagen, drie minder dan de Amerikaan Dustin Johnson en de Australiër Jason Day.