BREDA - De jonge speerwerper Lars Timmerman heeft zaterdag bij de Track Meeting in Breda indruk gemaakt. De pas negentienjarige atleet van Spado uit Bergen op Zoom won bij de voorlaatste wedstrijd van het nationaal baancircuit zijn discipline met 79,57 meter.

Dat was iets minder dan een meter onder het Nederlands record, dat sinds juni 1999 met 80,51 meter op naam staat van Johan van Lieshout.

Op de Nederlandse ranglijst aller tijden steeg Timmerman naar de derde plaats. Alleen Van Lieshout en Jeroen van der Meer gooiden ooit verder.

Timmerman ontving voor zijn prestatie de dagprijs in Breda, waar ook redelijk wat buitenlandse atleten aan de start kwamen. Kogelstootster Melissa Boekelman deed het ook goed. Ze won met 17,90 meter.

Eelco Sintnicolaas, onlangs op de EK in Barcelona goed voor zilver op de tienkamp, was in Breda de beste op de 400 meter horden in 52,70. De finale van de 100 meter was een Jamaicaanse aangelegenheid. Remaldo Rose won in 10,36 seconden.

Hij werd gevolgd door zijn landgenoten Ramone McKenzie (10,39) en Nickel Ashmeade (10,52). Dafne Schippers won bij de vrouwen de 100 meter in 12,08 seconden. Ze bleef Femke van der Meij bijna een halve seconde voor.