SCHEVENINGEN - De Nederlandse beachvolleybalsters Sanne Keizer en Marleen van Iersel zijn er niet in geslaagd door te dringen tot de finale van het World Tour-toernooi in Scheveningen.

Het Nederlandse koppel verloor zaterdag in de halve finale van het als tweede geplaatste Braziliaanse duo Maria Antonelli/Antunes Talita: 15-21 13-21.

Keizer en Van Iersel versloegen eerder in het toernooi de Braziliaanse toppers Larissa Franca en Juliana Felisberta Da Silva, die in Scheveningen als eerste zijn geplaatst.

Verdiend verloren

Franca en Da Silva wonnen vorig jaar het Nederlandse evenement uit de World Tour. ''We hebben verdiend verloren'', stelde Keizer teleurgesteld vast. ''Wat we de afgelopen dagen hebben laten zien, kwam er vandaag niet uit.''

De Nederlandse kampioenen spelen zondag nog om de derde plaats tegen het Amerikaanse koppel Angel Akers/Tyra Turner, die in de halve finale moesten buigen voor Xue Chen en Zhang Xi uit China (21-15 21-18).

Vijfde plaats

Akers en Turner waren in de herkansingen verantwoordelijk voor de uitschakeling van Madelein Meppelink en Marloes Wesselink. Het Nederlandse duo liep daardoor een plek in de halve eindstrijd mis en eindigde als vijfde in Scheveningen.