SCHEVENINGEN - Richard Schuil miste vrijdag respect van de organisatie van het toernooi uit de World Tour beachvolleybal in Scheveningen. Tot zijn ongenoegen moest hij met zijn partner Reinder Nummerdor tot twee keer toe aantreden op een bijbaan en mochten ze niet spelen op het centercourt.

''We zijn titelverdediger en Europees kampioen, dan horen we toch op het centercourt thuis. Dit is slecht en respectloos. Iedereen heeft het erover. Dit kun je niet maken.''

Schuil en Nummerdor zijn na hun nederlaag in de eerste ronde in de verliezersronde terechtgekomen en spelen daarom minder vaak op het centercourt. Vooral in hun eerste partij vrijdagochtend was de ergernis bij Schuil groot.

Kwaad

''Wij stonden op een schijtbaan en er stonden twee buitenlanders op het centercourt. Het was echt een graveyard waar wij speelden. Als we hadden verloren, was dat wel een heel trieste afgang van het toernooi geworden. De omstandigheden waren echt bagger.''

Schuil en Nummerdor wonnen ook hun tweede partij in de herkansingen tegen de Spanjaarden Raul Mesa en Inocencio Lario (21-13 21-15). ''Ik ga ervan uit dat we vanaf nu wel op het centercourt spelen'', aldus Schuil.