ZEIST - Golfers Martin Kaymer en Louis Oosthuizen zijn dit jaar de blikvangers van het KLM Open, van 9 tot en met 12 september op de Hilversumsche Golf Club.

Beide profs wonnen dit jaar een major: de Duitser Kaymer het US PGA CHampionship en de Zuid-Afrikaan Oosthuizen het Brits Open. De organisatie maakte vrijdag een van de sterkste deelnemersvelden van de afgelopen jaren bekend.

Kaymer bezet de vijfde plaats op de wereldranglijst, twee plaatsen achter nummer drie Lee Westwood. De Brit zou aanvankelijk ook meedoen aan het KLM Open, maar heeft zich teruggetrokken met een blessure.

Oosthuizen, die dit jaar in het Brits Open op St. Andrews zegevierde met zeven slagen voorsprong, is zijn vervanger.

Nederlanders

De drie vaste Nederlandse spelers op de Europese Tour zijn eveneens vastgelegd voor de 91e editie van het grootste Nederlandse proftoernooi, waar 1,8 miljoen euro prijzengeld wordt verdeeld.

Robert-Jan Derksen, Joost Luiten en oud-winnaar Maarten Lafeber voeren een lijst aan van vijftien Nederlanders.

Grote namen

Andere grote namen uit de golfwereld die in actie komen op de Hilversumsche zijn de Zweed Robert Karlsson, de Engelsman Ross Fisher (winnaar KLM Open 2007), de Spaanse 'hardhitter' Alvaro Quiros, de Argentijn Andres Romero, de Italiaan Francesco Molinari en de Noord-Ier Darren Clarke (winnaar in 2008).

Met de Amerikaan Todd Hamilton (Brits Open 2004) en de Nieuw-Zeelander Michael Campbell (US Open 2005) zijn ook nog eens twee oud-majorwinnaars aangetrokken.

Spelersveld

Het KLM Open presenteerde zijn definitieve spelersveld op het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist. Dat was met een reden. Het toernooi heeft dit jaar tal van maatregelen doorgevoerd om zo min mogelijk energie te verspillen.

''Het heeft ons aangenaam verrast dat het zelfs op relatief korte termijn mogelijk was op veel terreinen duurzaamheid na te streven. De positieve en gewillige respons van partners, sponsors en leveranciers om bij te dragen, heeft een grote rol gespeeld'', aldus toernooidirecteur Daan Slooter.