SCHEVENINGEN - Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben donderdag tijdens het Milner Open in Scheveningen, etappeplaats van de World Tour, de derde ronde bereikt. De Nederlandse beachvolleybalsters versloegen het Braziliaanse duo Maria Clara Salgado/Carolina Solberg in twee sets: 21-15 24-22.

Hun volgende opponenten zijn de als eerste geplaatste Larissa França en Juliana Felisberta da Silva, eveneens uit Brazilië.

Remmers/Bloem

Daniëlle Remmers en Laura Bloem, binnengekomen op een wildcard, werden naar de herkansing verwezen. In hun tweede partij bleken Cristine Santanna en Andrezza Martins das Chagas te sterk.

Dat zijn twee Braziliaanse speelsters die, in navolging van hun landgenoten Geor en Gia, namens Georgië als Saka en Rtvelo - Sakartvelo is de oorspronkelijk naam van het land - door het leven gaan. Remmers en Bloem bogen in de derde set met 11-15.

Mooren/Kadijk

Merel Mooren en Rebekka Kadijk wonnen in de eerste herkansingsronde van de Amerikaansen Ashley Ivy en Lisa Rutledge: 2-0 (21-17 21-19). Vrijdag staan ze tegenover Remmers en Bloem.