SINGAPORE - Voorzitter Jacques Rogge van het Internationaal Olympisch Comité pleit voor meer gemengde evenementen op de Olympische Spelen. Hij denkt aan estafettes met mannen en vrouwen bij onder meer zwemmen en triatlon.

De Belgische preses van het IOC zei dat donderdag in Singapore, waar momenteel de eerste Jeugd Olympische Spelen (JOS) plaatshebben.

''Ik ben een fan van gemengde evenementen. We overwegen ze toe te voegen aan het programma van de Zomerspelen'', zegt Rogge.

Rogge kondigde nog meer plannen aan. Hij wil bij de Spelen in Rio de Janeiro in 2016 gelijktijdig met de wedstrijden ook culturele en educatieve activiteiten zien. ''Daar is zeker ruimte voor.''

Bij de JOS in Singapore was er naast het sportieve deel ook een cultureel en educatief programma. Het was bedoeld om begrip te kweken bij de jonge sporters voor de olympische waarden en normen, alsmede ze te infomeren over mondiale problemen, een gezonde levensstijl en sociale verantwoordelijkheden.

''Er was scepsis bij sommige bonden dat cultuur en educatie niet zouden werken tijdens een sportevenement, maar de atleten hebben het zeer gewaardeerd. We overwegen zeker een beperkt cultureel en educatief programma te introduceren bij de Spelen in Rio'', aldus Rogge.