NIEUWEGEIN - Judoka Henk Grol wil binnenkort bij de WK judo in Japan ook in de open klasse uitkomen. De voormalig Europees kampioen is al ingeschreven in zijn eigen categorie, de -100 kg.

''Ik ga voor twee medailles'', zei Grol woensdag voor de training in Nieuwegein. ''Waarom niet? Natuurlijk moet ik nog worden aangewezen, maar als ik fit ben, zie ik daarin geen probleem.'' Formeel beslissen de bondscoaches pas tijdens het evenement wie aan de open klasse deelneemt.

In zijn eigen klasse geldt Grol in elk geval als een van de favorieten. In 2005 was de open klasse voor het laatst aan het individuele WK gekoppeld. In Caïro leverde dat destijds voor Dennis van der Geest de gouden medaille op.

Blessure

Grol, Europees kampioen van 2008, behaalde zilver op de laatste EK (2010) en WK (2009). Beide keren stond hij zwaar geblesseerd in de finale.

''Nu ben ik fit en ga ik ervoor. Ik ben niet blessuregevoelig. Tien jaar lang heb ik nergens last van gehad, nu had ik twee keer achter elkaar pech. Dat is het. Meer niet.''