WEYMOUTH - Windsurfer Dorian van Rijsselberge heeft bij de Sail for Gold Regatta in Engeland de titel in het vizier. De plankzeiler van Texel kwam vrijdag twee keer als tweede over de finish.

Hij bleef weliswaar derde in het klassement, maar zijn achterstand op zilver (de Brit Nick Dempsey) en goud (de Fransman Julien Bontemps) slonk tot één punt.

Zaterdag is op de olympische zeillocatie voor Londen 2012 de medalrace, met tien deelnemers en dubbele punten.

Bouwmeester

In de Laser Radial-klasse heroverde Marit Bouwmeester de koppositie. De getalenteerde Friezin kwam vrijdag als tweede en derde binnen. Ze verdedigt zaterdag in de finale een voorsprong van vier punten op Sara Winther uit Nieuw-Zeeland.

De tweevoudige wereldkampioenen Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zakten op de voorlaatste dag van de derde naar de achtste plaats.

Het 470-koppel vervulde met de 36e en 21e plaats vrijdag een bijrol. De medaillekansen voor het Nederlandse duo zijn klein. Bij de 470-mannen eindigden Steven le Fevre en Steven Krol op de negentiende positie in het klassement.

Brons

In het matchracen komen Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf zaterdag in de kleine finale om het brons uit tegen de Amerikaanse ploeg van stuurvrouw Anna Tunnicliffe.

Het Nederlandse drietal was vrijdag in de halve eindstrijd niet opgewassen tegen de Franse formatie van Claire Leroy : 1-3.