WEYMOUTH - De Nederlandse zeilkernploeg beleefde donderdag tijdens de Sail for Gold Regatta in Weymouth, de olympische thuishaven van Londen 2012, een matige dag.

Zowel bij de 470-vrouwen als in de Laser Radial-klasse moest Oranje de koppositie prijsgeven. Niettemin zijn er nog volop medaillekansen voor de Nederlandse deelnemers.

In de 470-klasse zakten de tweevoudige wereldkampioenen Lisa Westerhof en Lobke Berkhout van de eerste naar de derde plaats. Met de negentiende en de zesde plaats kon het topduo op de vierde dag niet echt tevreden zijn.

Bouwmeester

In de Laser Radial was Marit Bouwmeester evenmin in grootse vorm. Met de 26e plaats (aftrek) en de achtste plaats daalde de talentvolle Friezin in het klassement eveneens van de eerste naar de derde positie.

Windsurfer Dorian van Rijsselberge handhaafde zich op de derde plaats in de RSX-klasse, mede dankzij de tweede plaats in de tweede race donderdag in de Gold Fleet. De matchraceploeg van Renee Groeneveld doet ook nog volop mee in de strijd om de medailles.

Pieter-Jan Postma (twaalfde in de Finn), Steve le Fevre en Steven Krol (twintigste in de 470), Marc de Haas (twaalfde in de Laser) en Marcelien de Koning (28e in de RSX) staan op gepaste afstand van het podium.