AMSTERDAM - Crosser Jeffrey Herlings komt dit jaar niet meer in actie. Het 15-jarige talent maakte tijdens de Grand Prix van Tsjechië een val en hij raakte daarbij zijn schouder uit de kom.

De blessure leek in eerste instantie nog mee te vallen, maar na een tweede check blijkt dat Hellings de Grand Prix van Brazilië uit zijn hoofd kan zetten.

''De schade in de schouder is erger dan we op voorhand dachten en er is nog steeds een bloeding. Hij moet geopereerd worden en het is beter voor hem dat hij zich concentreert om weer fit te worden en klaar te zijn voor seizoen 2011", vertelt teambaas Stefan Everts aan Motocrossplanet

"Jeffrey is nog erg jong en heeft dit jaar niets meer te bewijzen. Hij heeft twee GP's gewonnen en hij heeft laten zien dat hij met de beste rijders ter wereld mee kan."

Herlings treurt niet en richt zich al op het volgende seizoen. "Na de operatie zal ik twee tot drie maanden moeten revalideren, maar dat betekent wel dat ik fit ben voor een seizoen. Ik weet dat er veel van mij wordt verwacht volgend jaar en daarom neem ik nu de tijd om te herstellen."