BERLIJN - Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn donderdag goed begonnen aan de Europese kampioenschappen beachvolleybal.

Het Nederlandse duo won in Berlijn de eerste wedstrijd in groep F met 21-17 22-20 van de Zwitsers Roman Sutter en Jonas Weingart.

Later op donderdag komen Nummerdor en Schuil, die hun Europese titel proberen te verdedigen, opnieuw in actie in de Duitse hoofdstad. Dan zijn de Duitsers Thomas Kaczmarek en Stefan Schneider hun opponenten.

Vrouwen

Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben ook de derde en laatste groepswedstrijd gewonnen.

De als zesde geplaatste Nederlandse vrouwen waren donderdag in Duitsland met 21-18 21-15 te sterk voor het Griekse duo Vasiliki Arvaniti/Maria Tsiartsiani.

Keizer en Van Iersel verzekerden zich woendag al van een plek in de volgende ronde. Eerst versloegen ze de Duitse vrouwen Frederike Fischer en Julia Grossner en vervolgens landgenotes Roos van der Hoeven en Jantine van der Vlist.

Voor Van der Hoeven en Van der Vlist zit het toernooi erop, nadat ze donderdag tegen Fischer en Grossner ook het derde groepsduel hadden verloren: 13-21 21-15 10-15.